“Їм у віках судилося безсмертя!”

Україна! Моя  Батьківщина! За її волю і незалежність пролито море крові, виплакано океан людських сліз. Найкращі за волю і незалежність України віддавали свої життя на протязі віків. Україна пам’ятає своїх героїв і горда від того, що зуміла виховати людей здатних об’єднатися у боротьбі за незалежність, вибороти справедливість, організувати Майдан.

У нашій школі проведено годину спілкування «Їм у віках судилося безсмертя» ( Класний керівник Прокоп’юк М.М.). Учні 8 класу та їх батьки розповіли історію про нелегкий героїчний шлях тих страшних подій  2013 – 2014 р. Священик  Михайло Гергелюк провів спільну молитву за всіх, що полягли  у боротьбі захищаючи суверенітет, незалежність та територіальну цілісність нашої  держави.

Цікавою та вражаючою до глибини душі була розповідь учасників Майдану Стецика Василя Володимировича, Гергелюка  Михайла Михайловича. Їм велика шана, повага і дяка.

Всі , хто був  у цьому залі, вшанували пам’ять небесних воїнів-ангелів хвилиною мовчання.

І щоб пам’ять про ці сторінки  історії  ХХІ  століття жила у серцях майбутніх поколінь, хрестик до  хрестика лягли на білому полотні віршовані рядочки про Небесну Сотню, які вишивали батьки та учні 8 класу , вкладаючи  в них невимовний біль та  смуток, пам’ять та шану  про тих , хто покинули  цей білий світ і білими лебедями  злинули  в небеса.

Створена  ще одна вишита книга, назва якої « Їм у віках судилося безсмертя…»

Мамочко, вибач за чорну хустину

За те, що віднині будеш сама.

Тебе я любив і любив Україну,

Вона ж як і ти в мене була одна…

Comments:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *